مرکز بهداشت شمال غرب

  • 1393/12/05 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 656
  • - تعداد بازدید کنندگان: 656
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

همايش دخانيات و سوء مصرف مواد در مرکز بهداشتي درماني شهيد غفاري برگزار شد

کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت شمال غرب تهران اظهار داشت : خود مراقبتي به مسئوليت پذيري افراد در مقابل سلامت خود از طريق اتخاذ سبک سالم زندگي ، تدبير انديشي جهت جلوگيري از رخداد حوادث و بيماريها، پيشگيري از مصرف دخانيات و سوء مصرف مواد اطلاق مي شود .

294911.mp3 همايش دخانيات و سوء مصرف مواد در مرکز بهداشتي درماني شهيد غفاري برگزار شد


همايش دخانيات و سوء مصرف مواد در تاريخ 4/12/93 با حضور داوطلبين سلامت و بهورزان تحت پوشش مرکز بهداشت شمال غرب تهران در مرکز بهداشتي درماني شهيد غفاري برگزار شد. 



خانم اخوان در اين همايش گفت: خود مراقبتي عملي است که در آن هر فردي دانش ، مهارت و توان خود را به عنوان يک منبع استفاده مي کند تا به طور مستقل از سلامت خود در همه ابعاد ( جسمي، رواني، اجنماعي و معنوي) مراقبت کند . منظور از به طور مستقل، تصميم گيري درباره خود و با اتکا به خود است . البته اين تصميم گيري مي تواند شامل مشورت و کسب کمک تخصصي يا غير تخصصي از ديگران (‌چه متخصص و چه غير متخصص ) نيز باشد. اگر چه خودمراقبتي فعاليتي است که مردم براي تامين، حفظ و ارتقاي سلامت خود انجام مي دهند ولي گاهي اوقات اين مراقبت به فرزندان ، خانواده ، دوستان ، همسايگان ، هم محلي ها و همشهريان آنها نيز گسترش مي يابد.

سپس قمصري در خصوص پيشگيري از سرطان، سيگار و دخانيات گفت: مصرف دخانيات مهمترين عامل مرگ هاي قابل پيشگيري است. دود تنباکو و سيگار حاوي بيش از 4000 ماده شيميايي است که بيش از 40 نوع از آنها مواد محرک يا سمي و سرطان زا هستند. وي افزود: حرارت ناشي از کشيدن سيگار نيز مي تواند به 600 درجه سانتي گراد برسد که بسيار مضر است.

وي همچنين گفت: سيگاري هاي بزرگسال به طور متوسط بيش از 13 سال از زندگي خود را به دليل مصرف سيگار از دست مي دهند و تقريبا 50 درصد سيگاري ها از بيماري هاي مرتبط با تنباکو مي ميرند.

وي افزود: جزء اعتياد آور سيگار، نيکوتين است که با اثر بر دستگاه اعصاب مرکزي موجب اعتياد مي شود.

قمصري گفت: ميانگين سن شروع سيگار در کشور در مردان 19 سال و در زنان 21 سال است.  وي اضافه کرد: مصرف دخانيات منجر به افزايش خطر بسياري از بيماريها نظير بيماريهاي قلبي عروقي، سکته مغزي، پوکي استخوان، ديابت، ناراحتي و عفونت تنفسي، اختلالات عروقي، ناتواني جنسي در مردان و نازايي و مشکلات حين حاملگي در زنان مي شود. قمصري افزود: همچنين دخانيات خطر انواع سرطان ها از سر تا پا را زياد مي کند.

وي در ادامه گفت: بسياري از ما درباره ضررهاي سيگار مي دانيم و نسبت به آن سخت گير هستيم و اگر متوجه شويم فرزندمان سيگاري است اورا توبيخ مي کنيم و دچار نگراني مي شويم اما اين حساسيت را درباره قليان نداريم. همچنين بسياري از مردم به اشتباه تصور مي کنند که قليان از سيگار خطر کمتري دارد. در حاليکه در بسياري از موارد قليان مضرتر هم هست.

در اين همايش قمصري با اشاره به اينکه سيگار کشيدن اعتياد آور است، عنوان کرد : مقصر اصلي اعتياد آوري سيگار، ماده اي به نام نيکوتين است. با کشيدن سيگار، مغز به سرعت به نيکوتين عادت مي کند و در نتيجه با گذر زمان نياز بيشتري به نيکوتين پيدا مي کند.

کارشناس سلامت رواني اجتماعي و اعتياد در پايان گفت: دود سيگار انواع مختلفي دارد که هر يک به نوبه خود مضراتي دارد. دود سيگار دست اول: اين دود دودي است که بطور مستقيم به وسيله فرد سيگاري استنشاق مي شود. دود سيگار دست دوم: دود سيگاري است که در محيط وجود دارد و ديگران آن را استشمام  مي کنند و دود سيگار دست سوم: باقيمانده دود محيطي يا دست دوم بر روي سطوح است. و نکته کليدي اينکه اگر غيرسيگاري هستيد، به ديگران اجازه ندهيد در منزل شما سيگار بکشند، بخصوص زماني که کودکي در خانه شما حضوردارد. در پايان همايش پوستر و استيکرهاي استعمال دخانيات در اين مکان ممنوع است
در بين داوطلبين سلامت و  بهورزان تحت پوشش جهت اطلاع رساني و نصب در اماکن عمومي تحويل گرديد.                                                                       


  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 294911
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings