مرکز بهداشت شمال غرب
  • 1398/12/07 - 10:33
  • - تعداد بازدید: 45
  • - تعداد بازدید کنندگان: 45
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

توصيه هاي تغذيه براي پيشگيري از بيماريهاي تنفسي و کرونا

295767.mp3 توصيه هاي تغذيه براي پيشگيري از بيماريهاي تنفسي و کرونا
توصيه هاي تغذيه براي پيشگيري از بيماريهاي تنفسي و کرونا
 



عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروس کرونا دارد. عامل ابتلا يا پيشگيري از ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه ايي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي، مي تواند سوء تغذيه و نداشتن تغذيه صحيح باشد. کمبود دريافت غذايي ويتامين هايي مثل ويتامين C و A با تضعيف سيستم ايمني بدن احتمال ابتلا به بيماريها را افزايش مي دهد.







با مصرف روزانه منابع غذايي ويتامين C مثل مصرف سبزي و سالاد همراه با غذا، ميوه هاي حاوي ويتامين مثل پرتقال، نارنگي، ليموترش و ليموشيرين، کيوي و سبزيهاي داراي ويتامين مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ايي از منابع غذايي خوب ويتامين C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه يک عدد پرتقال يا 2 عدد نارنگي ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. هويج و کدوحلوايي و سبزي هاي سبز تيره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ هاي تيره رنگ کاهو هم از منابع خوب ويتامين هستند. بطورکلي به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري و تقويت سيستم ايمني بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزي ها ( بجز سبزي هاي نشاسته ايي ) و حداقل 2 واحد ميوه توصيه شود.



کودکان زير 5سال، مادران باردار و سالمندان و بيماراني که داروهاي کورتني مصرف مي کنند بيشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است براي پيشگيري نکات زير را رعايت نمايند.



هر روز سبزي يا سالاد همراه با آب ليموترش يا آب نارنج تازه استفاده کنند.



از هويج و کدوحلوايي در غذاهاي روزانه استفاده شود.



مصرف پياز خام به دليل داشتن ويتامين C همراه با غذا توصيه مي شود.



از مصرف سوسيس و کالباس و ساير فست فودها و غذاهاي چرب و سنگين اجتناب شود.



استفاده از منابع پروتئين در غذاي روزانه مثل حبوبات يا تخم مرغ حائز اهميت است.



کمبود ريز مغذي هايي مثل آهن و روي هم سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند. از منابع غذايي اين 2 ريز مغذي مثل حبوبات بعنوان جايگزين مناسب گوشت ، شير و لبنيات وسبزيهاي برگ سبز و انواع خشکبار بيشتر استفاده شود.



از خوردن غذاهايي که خوب پخته نشده ( مثل تخم مرغ عسلي و نيمرو ، کباب هايي که مغز پخت نشده اند ) خودداري شود.



از خوردن غذا و مايعات در مکان هايي که از نظر بهداشتي مورد اطمينان نيستند خوداري شود.



در صورتي که علائم سرماخوردگي داريد، از غذاهاي آبکي مثل سوپ و آش همراه با آب ليموي تازه و مايعات گرم استفاده کنيد.







بخاطر داشته باشيد رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه، و حصول اطمينان از دريافت کافي ريز مغذيها و پروتئين از برنامه غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها از جمله ويروس کرونا دارد.


  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 295767
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings