مرکز بهداشت شمال غرب
  • 1393/09/20 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 1057
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1057
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

نقش خانواده در پازل سبک زندگي اسلامي

بالاخره سبک زندگي جديد نقاط قوت و ضعفي دارد؛ يعني بايد توجه داشته باشيد که سرمايه‌هاي فرهنگي خانواده‌ها، حتي در موضع ديني هم در حال بالا رفتن است. تفاوت يک خانواده‌ي متدين امروزي با يک خانواده‌ي متدين در گذشته اين است که خانواده‌ي متدين جديد مي‌داند که براي آموزش آموزه‌هاي ديني به فرزندانش بايد مديريت کند...

294875.mp3 نقش خانواده در پازل سبک زندگي اسلامي















نويسنده : برهان


سبک زندگي اسلامي‌ايراني داراي چارچوب خاصي است که براي اجرايي شدن آن بايد توجه وي‍ژه داشت. يکي از مسائل مهمي که امروزه مورد توجه همگان قرار گرفته است مسئله‌ي چگونگي رجوع به سبک زندگي اسلامي است که به‌خصوص در حوزه‌ي خانواده به‌صورت پررنگ‌تري مطرح مي­شود. در اين زمينه، گفت‌وگويي داريم با دکتر کرمي، عضو هيئت علمي دانشکده‌ي علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي. دکتر کرمي معتقد است: «زماني که سبک زندگي فردگرايانه در جامعه‌ي ما رواج پيدا کند و يک دسته از هنجارها و ايده‌هاي کلي تغيير کند، در خانواده هم تأثيرش را مي‌گذارد؛ بايد به همه‌ي اين مسائل توجه کرد؛ يعني زماني که گفته مي‌شود خانواده و سبک زندگي، خانواده چيزي جداي از جامعه نيست، بايد کليت جامعه را ببينيم و به آن توجه کنيم.»



 


از نظر شما چه نسبتي بين خانواده و سبک زندگي وجود دارد؟


 


دو تفسير از سبک زندگي وجود دارد: يکي به عنوان مفهومي خاص که به واسطه‌ي آن مي‌توان به فهم جامعه رسيد. مي‌توان گفت سبک زندگي يک شاخص تمايز اجتماعي است؛ يعني انسان‌ها و گروه‌ها را به وسيله‌ي شيوه‌هاي زندگي‌شان مي‌توان از هم متمايز کرد. يک مفهوم ديگر سبک زندگي هم، شيوه‌ و متد زندگي است. در هر دو تعبير، بين خانواده و سبک زندگي رابطه وجود دارد. يکي از جاهايي که سبک زندگي ديده و فهميده مي‌شود، نهاد خانواده است. بالاخره، کنش‌هاي خانوادگي بخش مهمي از کنش‌هاي ما را دربرمي‌گيرد؛ بنابراين در هر دو ساحت اين بحث کاربرد دارد.


 در رابطه با خانواده و سبک زندگي، چه مسائلي مورد توجه قرار مي‌گيرد؟



 مسائل زيادي وجود دارد. يکي از اين مسائل اين است که زماني که مي‌گوييم سبک زندگي، منظور خانواده‌ي ايراني و سبک زندگي است، اينکه ما در جامعه‌ي ايراني زندگي مي‌کنيم، خانواده‌ي ايراني ويژگي‌هاي خاصي دارد. زماني که مي‌گوييم خانواده‌ي ايراني، فقط به بخش اسلامش توجه داريم. در خانواده‌ي ايراني، مسائل فرهنگي، قومي و زباني همه تأثير دارد. بايد دنبال فهم مقوله‌هايي از اين دست باشيم و اين مسائل را ببينيم. اما از طرف ديگر، زماني که بحث خانواده را مطرح مي‌کنيم و مي‌گوييم خانواده و سبک زندگي، بايد دقت داشته باشيم که خانواده بخشي از کليت اجتماعي است. زماني که سبک زندگي فردگرايانه در جامعه‌ي ما رواج پيدا کند و يک دسته از هنجارها و ايده‌هاي کلي تغيير کند، در خانواده هم تأثيرش را مي‌گذارد؛ بايد به همه‌ي اين مسائل توجه کرد؛ يعني زماني که گفته مي‌شود خانواده و سبک زندگي، خانواده چيزي جداي از جامعه نيست، بايد کليت جامعه را ببينيم و به آن توجه کنيم.



 





زماني که سبک زندگي فردگرايانه در جامعه‌ي ما رواج پيدا کند و يک دسته از هنجارها و ايده‌هاي کلي تغيير کند، در خانواده هم تأثيرش را مي‌گذارد؛ بايد به همه‌ي اين مسائل توجه کرد؛ يعني زماني که گفته مي‌شود خانواده و سبک زندگي، خانواده چيزي جداي از جامعه نيست.





 


شما چه آسيب‌هايي را در اين حوزه مي‌بينيد؟


 


در واقع در اينجا از منظر هنجاري و آسيب‌شناسانه به بحث خانواده و سبک زندگي نگاه مي‌کنيد، که در اين صورت از معناي اولي که گفتم فاصله
  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 294875
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم