مرکز بهداشت شمال غرب

  • 1395/01/10 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 665
  • - تعداد بازدید کنندگان: 661
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

حفظ سلامت در ايام نوروز

حفظ سلامت در ايام نوروز

295024.mp3 حفظ سلامت در ايام نوروز


درديد وبازديد هاي نوروزي براي حفظ سلامت خود به نکات تغذيه ايي زير توجه کنيد:




  • ·         از انواع شيرينيهاي ساده و در اندازه کوچک  براي پذيرايي ميمانان خود  تهيه کنيد. تا ميهمانان  با افزايش  دريافت قند و چربي اضافي مواجه  نشوند


  • ·         براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در مصرف شيريني وشکلات  زياده روي نکنيد.


  • ·          به منظور پيشگيري از اضافه وزن وچاقي ، درديد وبازديدها بجاي شيريني هاي خامه اي وشکلاتي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند،  از انواع خشک و ساده شيريني ها در اندازه کوچک استفاده کنيد


  • ·         بجاي مصرف شيريني و شکلات در ديد وباز ديد هاي نوروزي بهتر است از ميوه استفاده کنيد. ميوه ها  علاوه بر ويتامين ها واملاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوي ترکيباتي بنام انتي اکسيدان هستند که نقش آنها در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير ازجمله ديابت ، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان ها شناخته شده است .


  • ·         اگر در طول روز چند ديد و بازديد در پيش داريد ، هر بار از يکي از انواع شيريني ، شکلات ، آجيل و يا ميوه استفاده کنيد که با اضافه دريافت انرژي دچار اضافه وزن و چاقي نشويد.


  • ·         مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن و چاقي مي شود.  روزانه 2 تا 4 واحد  از گروه ميوه ها مي توان استفاده کرد. هرواحد ميوه  معادل يک عدد ميوه با اندازه متوسط است.


  • ·         براي صرف چاي ، بجاي قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک ويا خرما در حد کم استفاده کنيد


  • ·         درمصرف آجيل زياده روي نکنيد . انواع مغزها وتخمه ها  حاوي مقادير زيادي چربي هستند . بطوري که  هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 کالري  است . 


  • ·         .  از انواع آجيل هاي بدون نمک ويا کم نمک  استفاده کنيد. آجيل هاي شور با داشتن مقادير زياد نمک ، زمينه را براي فشار خون بالا فراهم مي کنند


  • ·         در ميمهاني هاي نوروزي ، در وعده ناهار وشام  ، براي احتراز از دريافت زياد کالري که با مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده  وارد بدن مي شود ، سعي کنيد نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي  پر کنيد


  • ·         مصرف سالاد و سبزي  بدليل داشتن فيبر ، جذب چربي ها و مواد قندي را نيز کاهش داده و بدين ترتيب از اضافه وزن جلوگيري مي کند


  • ·         نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آبميوه هاي صنعتي را  که حاوي قند زيادي هستند ، به حداقل رسانده  و از آب ساده و يا دوغ هاي کم نمک وبدون گاز استفاده کنيد.


  • براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، از غذاهاي بخار پز، آب پز و تنوري استفاده نماييد.


  • مصرف مواد قندي و شيرين مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکي، گز، سوهان و ... را محدود کنيد.


  • همه روزه در کنار تغذيه متعادل، تحرک بدني و ورزش داشته باشيد (حداقل 30 دقيقه پياده روي تند در روز )


  • براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهاي نوروزي و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نکنيد.


  • در مهماني ها به جاي کيک، کرم کارامل، شيريني ها ، ژله ها و بستني که کالري زيادي دارند از ميوه هاي تازه به عنوان دسر استفاده کنيد.


  • روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزي و ميوه مصرف کنيد.


  • براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در ايام نوروز به مقدار کالري دريافتي از آنچه در طول روز مي خوريد دقت کنيد.


  • براي کاهش مقدار نمک مصرفي در ايام نوروز از غذاهاي کم نمک، آجيل و تنقلات کم نمک مصرف شود.


  • حتي الامکان فست فودها (سوسيس ، کالباس ، پيتزا و انواع ساندويچ ها) و سيب زميني سرخ کرده و پرنمک را محدود کنيد.


  • مصرف نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي و شيرين، شربت ها و ساير نوشيدني هايي که به آنها شکر اضافه شده است را محدود کنيد.



 



 درسفر هاي نوروزي به نکات تغذيه اي زير توجه داشته باشيد:




  •       تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوري‌هاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري کنيد.


    • گروه اخبار :
    • کد خبر : 295024
    :
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings