مرکز بهداشت شمال غرب 2

  • 1395/01/10 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 743
  • - تعداد بازدید کنندگان: 736
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

حفظ سلامت در ايام نوروز

حفظ سلامت در ايام نوروز

295024.mp3 حفظ سلامت در ايام نوروز
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود


درديد وبازديد هاي نوروزي براي حفظ سلامت خود به نکات تغذيه ايي زير توجه کنيد:




  • ·         از انواع شيرينيهاي ساده و در اندازه کوچک  براي پذيرايي ميمانان خود  تهيه کنيد. تا ميهمانان  با افزايش  دريافت قند و چربي اضافي مواجه  نشوند


  • ·         براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در مصرف شيريني وشکلات  زياده روي نکنيد.


  • ·          به منظور پيشگيري از اضافه وزن وچاقي ، درديد وبازديدها بجاي شيريني هاي خامه اي وشکلاتي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند،  از انواع خشک و ساده شيريني ها در اندازه کوچک استفاده کنيد


  • ·         بجاي مصرف شيريني و شکلات در ديد وباز ديد هاي نوروزي بهتر است از ميوه استفاده کنيد. ميوه ها  علاوه بر ويتامين ها واملاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوي ترکيباتي بنام انتي اکسيدان هستند که نقش آنها در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير ازجمله ديابت ، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان ها شناخته شده است .


  • ·         اگر در طول روز چند ديد و بازديد در پيش داريد ، هر بار از يکي از انواع شيريني ، شکلات ، آجيل و يا ميوه استفاده کنيد که با اضافه دريافت انرژي دچار اضافه وزن و چاقي نشويد.


  • ·         مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن و چاقي مي شود.  روزانه 2 تا 4 واحد  از گروه ميوه ها مي توان استفاده کرد. هرواحد ميوه  معادل يک عدد ميوه با اندازه متوسط است.


  • ·         براي صرف چاي ، بجاي قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک ويا خرما در حد کم استفاده کنيد


  • ·         درمصرف آجيل زياده روي نکنيد . انواع مغزها وتخمه ها  حاوي مقادير زيادي چربي هستند . بطوري که  هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 کالري  است . 


  • ·         .  از انواع آجيل هاي بدون نمک ويا کم نمک  استفاده کنيد. آجيل هاي شور با داشتن مقادير زياد نمک ، زمينه را براي فشار خون بالا فراهم مي کنند


  • ·         در ميمهاني هاي نوروزي ، در وعده ناهار وشام  ، براي احتراز از دريافت زياد کالري که با مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده  وارد بدن مي شود ، سعي کنيد نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي  پر کنيد


  • ·         مصرف سالاد و سبزي  بدليل داشتن فيبر ، جذب چربي ها و مواد قندي را نيز کاهش داده و بدين ترتيب از اضافه وزن جلوگيري مي کند


  • ·         نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آبميوه هاي صنعتي را  که حاوي قند زيادي هستند ، به حداقل رسانده  و از آب ساده و يا دوغ هاي کم نمک وبدون گاز استفاده کنيد.


  • براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، از غذاهاي بخار پز، آب پز و تنوري استفاده نماييد.


  • مصرف مواد قندي و شيرين مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکي، گز، سوهان و ... را محدود کنيد.


  • همه روزه در کنار تغذيه متعادل، تحرک بدني و ورزش داشته باشيد (حداقل 30 دقيقه پياده روي تند در روز )


  • براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهاي نوروزي و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نکنيد.


  • در مهماني ها به جاي کيک، کرم کارامل، شيريني ها ، ژله ها و بستني که کالري زيادي دارند از ميوه هاي تازه به عنوان دسر استفاده کنيد.


  • روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزي و ميوه مصرف کنيد.


  • براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در ايام نوروز به مقدار کالري دريافتي از آنچه در طول روز مي خوريد دقت کنيد.


  • براي کاهش مقدار نمک مصرفي در ايام نوروز از غذاهاي کم نمک، آجيل و تنقلات کم نمک مصرف شود.


  • حتي الامکان فست فودها (سوسيس ، کالباس ، پيتزا و انواع ساندويچ ها) و سيب زميني سرخ کرده و پرنمک را محدود کنيد.


  • مصرف نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي و شيرين، شربت ها و ساير نوشيدني هايي که به آنها شکر اضافه شده است را محدود کنيد.



 



 درسفر هاي نوروزي به نکات تغذيه اي زير توجه داشته باشيد:




  •       تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوري‌هاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري کنيد.


    • گروه اخبار :
    • کد خبر : 295024
    :
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings
Close menu