حفظ سلامت در ايام نوروز
حفظ سلامت در ايام نوروز
درديد وبازديد هاي نوروزي براي حفظ سلامت خود به نکات تغذيه ايي زير توجه کنيد:
· از انواع شيرينيهاي ساده و در اندازه کوچک براي پذيرايي ميمانان خود تهيه کنيد. تا ميهمانان با افزايش دريافت قند و چربي اضافي مواجه نشوند
· براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در مصرف شيريني وشکلات زياده روي نکنيد.
· به منظور پيشگيري از اضافه وزن وچاقي ، درديد وبازديدها بجاي شيريني هاي خامه اي وشکلاتي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند، از انواع خشک و ساده شيريني ها در اندازه کوچک استفاده کنيد
· بجاي مصرف شيريني و شکلات در ديد وباز ديد هاي نوروزي بهتر است از ميوه استفاده کنيد. ميوه ها علاوه بر ويتامين ها واملاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوي ترکيباتي بنام انتي اکسيدان هستند که نقش آنها در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير ازجمله ديابت ، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان ها شناخته شده است .
· اگر در طول روز چند ديد و بازديد در پيش داريد ، هر بار از يکي از انواع شيريني ، شکلات ، آجيل و يا ميوه استفاده کنيد که با اضافه دريافت انرژي دچار اضافه وزن و چاقي نشويد.
· مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن و چاقي مي شود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه ميوه ها مي توان استفاده کرد. هرواحد ميوه معادل يک عدد ميوه با اندازه متوسط است.
· براي صرف چاي ، بجاي قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک ويا خرما در حد کم استفاده کنيد
· درمصرف آجيل زياده روي نکنيد . انواع مغزها وتخمه ها حاوي مقادير زيادي چربي هستند . بطوري که هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 کالري است .
· . از انواع آجيل هاي بدون نمک ويا کم نمک استفاده کنيد. آجيل هاي شور با داشتن مقادير زياد نمک ، زمينه را براي فشار خون بالا فراهم مي کنند
· در ميمهاني هاي نوروزي ، در وعده ناهار وشام ، براي احتراز از دريافت زياد کالري که با مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده وارد بدن مي شود ، سعي کنيد نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر کنيد
· مصرف سالاد و سبزي بدليل داشتن فيبر ، جذب چربي ها و مواد قندي را نيز کاهش داده و بدين ترتيب از اضافه وزن جلوگيري مي کند
· نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آبميوه هاي صنعتي را که حاوي قند زيادي هستند ، به حداقل رسانده و از آب ساده و يا دوغ هاي کم نمک وبدون گاز استفاده کنيد.
براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، از غذاهاي بخار پز، آب پز و تنوري استفاده نماييد.
مصرف مواد قندي و شيرين مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکي، گز، سوهان و ... را محدود کنيد.
همه روزه در کنار تغذيه متعادل، تحرک بدني و ورزش داشته باشيد (حداقل 30 دقيقه پياده روي تند در روز )
براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهاي نوروزي و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نکنيد.
در مهماني ها به جاي کيک، کرم کارامل، شيريني ها ، ژله ها و بستني که کالري زيادي دارند از ميوه هاي تازه به عنوان دسر استفاده کنيد.
روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزي و ميوه مصرف کنيد.
براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در ايام نوروز به مقدار کالري دريافتي از آنچه در طول روز مي خوريد دقت کنيد.
براي کاهش مقدار نمک مصرفي در ايام نوروز از غذاهاي کم نمک، آجيل و تنقلات کم نمک مصرف شود.
حتي الامکان فست فودها (سوسيس ، کالباس ، پيتزا و انواع ساندويچ ها) و سيب زميني سرخ کرده و پرنمک را محدود کنيد.
مصرف نوشابه هاي گازدار، آب ميوه هاي صنعتي و شيرين، شربت ها و ساير نوشيدني هايي که به آنها شکر اضافه شده است را محدود کنيد.
درسفر هاي نوروزي به نکات تغذيه اي زير توجه داشته باشيد:
تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوريهاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري کنيد.
: