مرکز بهداشت شمال غرب

  • 1402/07/24 - 12:37
  • - تعداد بازدید: 146
  • - تعداد بازدید کنندگان: 135
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
روز جهانی غذا و علت نام گذاری

روز جهانی غذا و علت نام گذاری

21414.mp3 روز جهانی غذا و علت نام گذاری

روز جهانی غذا و علت نام گذاری

در روز 16 اکتبر مصادف با 24 مهر روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی در مورد گرسنگی و فقر غذا در جهان و الهام بخشیدن به راه حل هایی برای تغییر جهان و ریشه کن کردن فقر غذایی نام گذاری شد. روز جهانی غذا در واقع یادآور تاریخ تاسیس سازمان خوار بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) است.

در سال 1402 شعار روز جهانی غذا آب زندگی است، آب غذاست. هیچ کس را محروم نکنید، نامگذاری شد. همه میدانیم که آب برای حیات روی زمین ضروری است. بیش از 50 درصد از بدن ما را تشکیل می دهد و حدود 71 درصد از سطح زمین را پوشش می دهد. تنها 2.5 درصد آب شیرین، مناسب برای شرب، کشاورزی و بیشتر مصارف صنعتی است. آب یک نیروی محرکه برای مردم، اقتصاد و طبیعت و اساس غذای ما است. در واقع، بخش کشاورزی 72 درصد از برداشت جهانی آب شیرین را تشکیل می دهد، اما مانند همه منابع طبیعی، آب شیرین بی نهایت نیست.

رشد سریع جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تغییرات آب و هوایی منابع آبی سیاره را تحت فشار فزاینده ای قرار می دهد. در عین حال، منابع آب شیرین به ازای هر نفر در دهه های گذشته 20 درصد کاهش یافته است و دسترسی و کیفیت آب به دلیل چندین دهه استفاده و مدیریت نامناسب، استخراج بیش از حد از آب های زیرزمینی، آلودگی و تغییرات آب و هوایی به سرعت در حال بدتر شدن است. ما این خطر را داریم که این منبع گرانبها را به نقطه ای بی بازگشت بکشانیم.

امروزه 2.4 میلیارد نفر در کشورهایی زندگی می کنند که دچار تنش آبی هستند. بسیاری از آنها کشاورزان خرده پا هستند که در حال حاضر برای برآوردن نیازهای روزانه خود، به ویژه زنان، مردمان بومی، مهاجران و پناهندگان تلاش می کنند. رقابت برای این منبع گرانبها در حال افزایش است زیرا کمبود آب به یک علت فزاینده درگیری تبدیل می شود.

حدود 600 میلیون نفر که حداقل تا حدی به سیستم های غذایی آبزیان برای امرار معاش وابسته هستند، از اثرات آلودگی، تخریب اکوسیستم، شیوه های ناپایدار و تغییرات آب و هوایی رنج می برند.

زمان آن است که مدیریت عاقلانه آب را شروع کنید

ما باید مواد غذایی بیشتر و سایر کالاهای ضروری کشاورزی را با آب کمتر تولید کنیم، در حالی که اطمینان حاصل کنیم که آب به طور مساوی توزیع می شود، سیستم های غذایی آبزیان ما حفظ می شود و هیچ کس عقب نمی ماند.

دولت ها باید سیاست های علمی و مبتنی بر شواهد را طراحی کنند که بر روی داده ها، نوآوری و هماهنگی بین بخشی برای برنامه ریزی و مدیریت بهتر آب سرمایه گذاری کند. آنها باید از این سیاست ها با افزایش سرمایه گذاری، قانون، فناوری و توسعه ظرفیت حمایت کنند، در حالی که کشاورزان و بخش خصوصی را تشویق می کنند تا در راه حل های یکپارچه برای استفاده کارآمدتر از آب و حفظ آن مشارکت کنند.

چه کاری می توانی انجام بدهید؟

همه ما نیاز داریم که آب را بدیهی نگیریم و روش استفاده از آن را در زندگی روزمره خود بهبود بخشیم. آنچه می خوریم و نحوه تولید آن غذا بر آب تأثیر می گذارد. ما می‌توانیم با انتخاب غذاهای محلی، فصلی و تازه، هدر دادن کمتر آن، حتی با کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راه‌های ایمن برای استفاده مجدد از آن و در عین حال جلوگیری از آلودگی آب، تفاوت ایجاد کنیم.

ما با هم می‌توانیم برای آینده غذا، مردم و کره زمین اقدام آبی انجام دهیم.

  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 21414
:
کلیدواژه ها
خبرنگار

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings